Bij Pivot Point willen we op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen!

Eerst even uitleggen wat we hiermee bedoelen

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de verantwoordelijkheid van een organisatie voor de effecten van haar besluiten en activiteiten op de maatschappij en het milieu door transparant en ethisch gedrag” (Bron: ISO 26000). MVO houdt in dat organisaties aandacht voor mensenrechten, consumentenbelangen en sociale, ethische en milieukwesties in hun activiteiten en kernstrategie integreren.

Hoe doen we dat dan?

Verschil maken voor anderen

“Mijn oom, Leo Passage, de oprichter van Pivot Point, zei altijd dat mensen op de eerste plaats moeten komen. Pivot Point International is ondertussen 57 jaren geëngageerd in het ontwikkelen van leermiddelen en tools voor het kappersvak én altijd werden beslissingen op een ethisch en integere manier genomen. Mensen komen eerst! Ik ben enorm trots dat ik hier mee aan kan werken.” - Peggy Passage, zaakvoerder Pivot Point Benelux

In 2013 beslist Pivot Point International om een stap verder te gaan en de fabrieken waar de oefenhoofden worden gemaakt te laten certificeren met een internationaal erkend certificaat voor sociaal verantwoord ondernemen – SA 8000. Aan elk oefenhoofd of Snap Cap van Pivot Point hangt sinds 2014 een SA 8000 label. Dit is een certificering voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

SA8000 is een standaard die gericht is op de arbeidsomstandigheden binnen ondernemingen en/of de productieketen. SA 8000 dekt thema’s als dwangarbeid en kinderarbeid, gezondheid en veiligheid op het werk, vrijheid, discriminatie, disciplinaire praktijken, werktijden en beloning. Dit voor de eigen werknemers, partners als leveranciers.

Aandacht voor het milieu

Tijdens het productieproces van de oefenhoofden en Snap Cap wordt er water gebruikt. Vooraleer het water terug in de natuur wordt gebracht gaat dit door een zuiveringssysteem. Vooraleer het water teruggaat in de natuur wordt het toxiciteitsniveau gemeten om zeker te zijn dat het water puur is.

Verminderen van afval

Snap Cap is niet alleen plaats besparend – de hoofdvormen zijn 100% recycleerbaar!

Traditionele oefenhoofden – niet alleen de oefenhoofden van Pivot Point – hebben een schuim binnenin dat niet recycleerbaar is. Ook het pvc masker is niet recycleerbaar. Denk eens na hoeveel oefenhoofden er tijdens kappersopleidingen en trainingen jaarlijks worden ‘verbruikt’…

De Snap Cap hoofdvormen zijn gemaakt van ABS materiaal en dat is dus recycleerbaar!

Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) is een thermoplast en een copolymeer die gebruikt wordt voor starre voorwerpen. (Bron: Wikipedia)

Meer weten?

Bekijk de volledige video van Pivot Point International

 

 

Erkenning Pivot Point International door de Loyola Universiteit in Chicago in 2022

Korte versie

 

Erkenning Pivot Point International door de Loyola Universiteit in Chicago in 2022

Volledige versie

 

 

Interview ECHOScoiffure met Peggy Passage – februari 2019

Knippen Basic
€ 1150,00excl. BTW
Knippen Heren
€ 870,00excl. BTW