Because we care!

Adoptieouder van Chantou

Over De Zonnegloed - Wild Animal Sanctuary

VZW De Zonnegloed geeft levenslang onderdak aan wilde dieren die werden verlaten, gedumpt, misbruikt of vernederd. Wilde dieren die door de grootste miserie gingen en om diverse redenen niet meer terug naar de natuur kunnen.Bij hen kunnen ze herstellen en groeien, samenleven met soortgenoten, krijgen ze een mooie toekomst en terug een nieuw en waardevol leven.

De dieren die bij sanctuary De Zonnegloed verblijven, hebben deskundige en liefdevolle verzorging nodig: eten, een aangepast verblijf, medische zorg en vooral veel aandacht. Als symbolische adoptieouder hebben wij de financiële zorg van de Aziatische kleinklauwotter Chantou op ons genomen sinds april 2020.

Over Chantou

Chantou is geboren op 31-05-2011 en kwam bij De Zonnegloed terecht op 22-11-2011 van een failliet gegane zoo in Duitsland. Chantou is een Aziatische kleinklauwotter

  • Grootte: 40 - 64cm, staart 24 - 31 cm
  • Voedsel: Vissen, amfibieën, krabben, schaaldieren, weekdieren, kikkers e.a. kleine prooidieren op en om het water
  • Gewicht: 2.7 - 5.4 kg
  • Leeftijd: 14 - 16 jaar
  • Draagtijd: 2 maanden
  • Status: Kwetsbaar
  • Familie: Aziatische kleinklauwotter
  • Leefomgeving: Zuidoost-Azië. In waterrijke gebieden, vooral op het land

Zelf ook interesse om een dier te adopteren?

Klik op deze link

Waarom Chantou?

Naast het feit dat Chantou een super schattige snoet heeft, hebben wij nóg een rede waarom we net hem gekozen hebben. Denk jij te weten waarom? Laat het ons weten, en als je het juist hebt dan krijg je van ons een leuke verrassing toegezonden!

Vzw Bij Ons Thuis

Vzw Bij ons Thuis is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de opvang, begeleiding en ondersteuning van vluchtelingen in Aarschot en het Hageland.

Voorzitter Paul en een groep van vrijwilligers bieden ondersteuning op diverse gebieden: buddywerking, onderdak, rijbegeleiding, juridisch advies, ontspanning, opleiding, hulp bij zoeken van woning, jobcoaching,… Alle taken worden met bezieling en plezier gedragen door een 75-tal vrijwilligers, allemaal onbezoldigd. Een flink deel van die vrijwilligers is actief als buddy, als huiswerkbegeleider of als rijmonitor. De vrijwilligersgroep omvat ook een 10-tal nieuwe Belgen, die onze werking verrijken met kennis van specifieke talen en culturen.

Echt TOP wat deze mensen belangeloos doen voor anderen!

Onze bijdrage in 2022: 9 nieuwe (of zo goed als nieuwe) computers

Onze bijdrage in 2022: opleidingstraject kapper voor een van de vluchtelingen; helemaal ons ding natuurlijk!

Meer weten? Klik hier voor de website.

EHBO – reanimeren en defibrilleren

In Nederland worden jaarlijks 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. In België 11.000. Helaas overleeft minder dan 10% dit… Spoedige hartreanimatie (CPR) en defibrillatie (AED) kunnen de overlevingskans verhogen tot 60 à 70%

Opleiding team Pivot Point

In 2015 hebben we met het Pivot Point Benelux team een volledige basis EHBO opleiding gevolgd buiten de kantooruren. In 2018 en 2019 hebben enkelen mensen van ons team opleiding gekregen rond het reanimeren en defibrilleren. Dit was in het kader van onze sponsoring van de vzw HeartSaver. In 2022 hebben we opnieuw een themales reanimeren en defibrilleren georganiseerd voor het team. Tijdens deze laatste opleiding waren trouwens ook enkele kids van onze medewerkers aanwezig, super!

Over vzw HeartSaver

HeartSaver is een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED’s) in België te verhogen door lobbying, bewustmaking en de werving van fondsen om de financiële drempel voor de aanschaf en het onderhoud van hartstarters zo laag mogelijk te houden. Ze gaan actief op zoek naar sponsoring van lokale bedrijven en organisaties om zo extra hartstarters (AED’s) aan te schaffen en deze buiten publiek toegankelijk (24/7) installeren aan scholen, in woonwijken, aan apotheken, kerken,… en zo de gemeente/omgeving méér hartveilig maken.

Onze bijdrage in 2019: brons sponsor schoolproject SIMA Aarschot

Onze bijdrage in 2018: brons sponsor schoolproject Sint-Jozefscollege Aarschot

Meer weten? Klik hier voor de website.

Hairdressers Without Borders

Hairdressers Without Borders is een non-profit organisatie met educatie als doelstelling. Ze inspireren en trainen mensen in Azië binnen het kappersvak. Door hun inzet groeien deze mensen in hun zelfvertrouwen en zorgen ze voor kansen om hun leven te veranderen.

Onze bijdrage in 2018: 24 oefenhoofden lange haren, 24 statieven en transportkosten

Onze bijdrage in 2019: 20 oefenhoofden lange haren, 20 oefenhoofden massief, 20 statieven en transportkosten

Onze bijdrage in 2023: 20 oefenhoofden lange haren, 20 oefenhoofden massief, 20 statieven en transportkosten

 

Meer weten? Klik hier voor de website

  

Een warm hart voor Senegal

Blij dat we deze organisatie hebben kunnen ondersteunen met kappersspullen. Kan je zelf iets missen wat voor deze mensen interessant is? Neem zeker contact met hen op! Warm Hart voor Senegal 

VZW Humain

Vzw Humain strijdt voor (basis)mensenrechten & biedt humanitaire bijstand voor mensen in nood. Om hun werk te ondersteunen heeft Pivot Point al enkele leveringen van hulpgoederen in de vluchtelingenkampen kunnen realiseren. Shampoo, zeep, conditioner, het is er meer dan nodig!

Bedankt Eugène Perma

Bedankt Anhairco

Bedankt Carin Haircosmetics

Bedankt vzw Humain

Onze bijdrage in 2018: € 3.430

 

Meer weten? Klik hier voor de website.

 

Brothers & Beards

Een knipbeurt behoort niet tot de eerste levensbehoefte van een vluchteling, vooral niet als je maanden en soms jaren in een kamp woont en alles achter hebt moeten laten. De vluchtelingen in Lesbos leven in barre omstandigheden, zo is er bijvoorbeeld kamp Moira die is ingericht op 2.500 mensen maar waar 9.000 volwassenen en kinderen verblijven die geen kant op kunnen en (haast) niks hebben. Het aantal vluchtelingen blijft dagelijks groeien.

Kun je je voorstellen hoe het is om zo te ‘leven’? Wij hebben geen idee maar hebben er wel een beeld bij. De hulporganisatie Because We Carry is onder de naam 'Brothers & Beards' gestart met het aanbieden van knipbeurten in campus Kara Tepe en heeft laten weten dat er behoefte is aan een vaste barbershop en opleiding. Daarom gaan Barbersociety, samen met creatief bureau Maak en WieWatHaar van 14 t/m 18 november 2018 naar Lesbos om zoveel mogelijk tot stand te brengen. Een plek waar mannen en jongens even hun ellende opzij kunnen schuiven en zich ‘mens’ kunnen voelen. Een lichtpuntje in hun uitzichtloze situatie.

 

Onze bijdrage in 2018: 14 heren oefenhoofden, 14 klemmen/standaards en transportkosten

 

Meer weten? Klik hier voor de website.

Knippen Heren
€ 870,00excl. BTW
Knippen Basic
€ 1150,00excl. BTW